Ontstaan panoramahuisjes

Uniek ontwerp in Zeeland
De 15 panoramahuisje op Strand Groede worden verhuurd door Strandcamping Groede. Gemeente Sluis wilde in haar gemeente graag overnachtingsmogelijkheden op het strand aan kunnen bieden en schreef een wedstrijd uit. Uit diverse inzendingen is ons unieke ontwerp voor deze pilot uitgekozen.  
Natuurlijk ontwerp op het strand
Tijdens het ontwerpen stond voorop dat de huisjes zo goed mogelijk in het landschap moesten passen. Natuurelementen stonden model. De ronde achterkant, die vloeiend overgaat in het schuin aflopende dak, verwijst naar een schelp. Ook de vorm van een traditionele strandstoel is te herkennen in het ontwerp. Het houtwerk is onbehandeld, waardoor het hout door de weersinvloeden vergrijst en het panoramahuisje opgaat in de omgeving. De witte daklijn komen de witte lijnen van de branding terug.
 
Duurzaam en verantwoord genieten
Alle panoramahuisjes zijn gemaakt van duurzame materialen en er zijn verschillende energiebesparende voorzieningen getroffen. Zo blijft de ecologische impact zo minimaal mogelijk. De wanden en het dak zijn voorzien van vlasisolatie en er zijn duurzame houtsoorten gebruikt. De houten kozijnen en buitenbetimmering van de huisjes worden onbehandeld toegepast. Het opwarmen van het water en het verwarmen van de panoramahuisjes gebeurt door middel van elektra. De verwarmingsthermostaat is uitgerust met een bewegingsmelder en tijdsbesturing. Voor het douchen is er een energiebesparend douchesysteem.