Openbaar vervoer

Bootje varen
De Westerschelde Ferries varen dagelijks tussen Breskens en Vlissingen. De overtocht met het fiets-voetveer duurt ongeveer 23 minuten en is een leuke ervaring om Zeeland verder te verkennen, te voet óf op de fiets.

In het seizoen kunt u vanaf het veerplein in Vlissingen met de zonnetrein naar het centrum van Vlissingen. Een leuk dagje uit voor het hele gezin.

Haltetaxi
De haltetaxi biedt taxivervoer van bushalte naar bushalte in Zeeland, op trajecten of momenten waar(op) de bus niet meer rijdt. De kosten bedragen € 0,96 opstaptarief en € 0,16 per kilometer. Aandachtspunten:
  1. Reserveren: de haltetaxi rijdt niet volgens dienstregeling. U dient minimaal anderhalf uur van te voren uw reis aan te vragen via 088-2358000 (bereikbaar tussen 7.00 en 23.00 uur) of info@haltetaxi.nl.
  2. Gebruikerspas: voor het gebruik van de haltetaxi is een gebruikerspas nodig. Geef bij de eerste reservering van de haltetaxi uw naam, adres, e-mail en mobiele telefoonnummer door, zodat een gebruikerspas aangemaakt kan worden. U krijgt de pas binnen vijf werkdagen toegezonden. Mocht de pas nog niet binnen zijn, kunt u al wel gebruik maken van de haltetaxi.
  3. Contant betalen: u kunt geen gebruik maken van uw OV-chipkaart of uw abonnement. In de haltetaxi dient u contant of met uw betaalpas te betalen.
Meer informatie vindt u op de website van Provincie Zeeland.

Kusttram (De Lijn)
De Kusttram voert u vanaf Knokke helemaal tot aan De Panne en rijdt ’s zomers elke 10 minuten, in het voor- en naseizoen en tijdens de vakanties elke 15 minuten en in de winter elke 20 minuten.*

Bus
Alle informatie over reizen met de bus in België vindt u op www.delijn.be. * Met de dagpas van € 6 (in voorverkoop of € 8 op het voertuig zelf) kunt u op alle bussen en trams van De Lijn, dus in heel Vlaanderen, een hele dag lang overal vrij in- en uitstappen.

Er met de bus op uit in Nederland? De dichtstbijzijnde reguliere opstapplaatsen zijn te vinden in Breskens (Veerhaven) en Schoondijke (Rotonde).
U heeft hiervoor een geldig vervoersbewijs nodig. In de bus kunt u betalen met OV Pay; oftewel contactloos met je bankkaart of mobiele telefoon. In Zeeland is betalen met de OV chipkaart ook nog een mogelijkheid. In de bus is is het vanaf begin september 2023 enkel nog mogelijk een dagkaart of daldagkaart aan te schaffen. Vooraf een ticket kopen kan via de websites OV9292, Glimble of Tranzer.
Neem voor je vertrekt een kijkje op de website van Connexxion om de dienstregeling te bekijken.

Trein
Nederland: Of toch iets verder het land in met de trein? Het dichtstbijzijnde treinstation is in Vlissingen, direct naast de aanlegplaats van de veerboot. Vanaf Vlissingen gaat de intercity naar Amsterdam Centraal. U kunt overstappen in Roosendaal en Rotterdam Centraal naar andere richtingen. Gebruik voor het plannen van uw reis de NS website of app.
België: Of gaat u liever een dagje naar België? Vanaf Brugge en Knokke kunt u de trein nemen voor reizen in het buitenland. Meer informatie is te vinden op de website van NMBS.